Kiemelt hírek Makó Színes

Az összetartás jellemzi a nyugdíjas klubokat

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klub találkozóra invitálta a helyi és térségi idősek klubjait, egyesületeit. A Korona földszinti termében tizennégy csoport gyűlt össze, megannyi taggal. A szépkorúakat nem zavarta a meleg sem: még ebéd előtt táncra perdültek.

Helyi, térségi és megyén túli nyugdíjas klubok is részt vettek a Makói és Kistérségi Nyugdíjas Találkozón, amelyet a Vertán-telepi Nyugdíjas Klub szervezett. Nádasdi Istvánné, a Vertán-telepi klub vezetője elárulta, a nap célja az, hogy a nyugdíjasok összetartozását erősítsék, illetve hogy jól érezzék magukat. A klub még Gáspár Sándor képviselő kezdeményezésére jött létre 2005 decemberében. Jelenleg 37 taggal működnek.

– Ma 14 klub van jelen, akikkel nagyon jó kapcsolatunk van. Az a fontos, hogy együtt legyünk és összetartozzunk – fogalmazott a vezető. A makóiak mellett csanádpalotai, csanádalberti, békéssámsoni, nagylaki, kövegyi, ambórzfalvi és nagyéri klubok fogadták el a meghívást.

A csanádalberti Múló Idő Nyugdíjas Egyesület már második alkalommal vett részt a nyugdíjas találkozón. A vezetőjük, Deli Sándorné elmondta, 20 klubbal tartják a kapcsolatot: Csongrád és Békés megyei csoportokkal egyaránt. Évente többször is utaznak, így a tagok nem unatkoznak. Nemcsak csanádalberti, hanem pitvarosi tagjaik is vannak.

A nyugdíjas találkozón részt vett Weszelyné Véghseő Henriett Mária és Gáspár Sándor képviselők is. Mindkét városatya köszöntötte a résztvevőket. Weszelyné Véghseő Henriett Mária kiemelte, irigykedve nézte, ahogy már a találkozó elején táncra perdültek a szépkorúak – ezt szeretné elérni a fiataloknál is, hogy önfeledten tudjanak szórakozni.

navigate_before
navigate_next