Hírek Kiemelt hírek Térség

A NAV és a kormányhivatal is segít a SZIN-en

Évek óta részt vesznek a fesztiválon az állami szervek, hasznos információkkal segítve a fiatalokat. Lehet új okmányokat csináltatni, de válaszolnak arra a kérdésre is, hogy mennyi cigit lehet behozni Szerbiából.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal ötödik éve vesz részt a SZIN-en, de a fesztivál Civil falujában a kormányhivatal munkatársaival is össze lehet futni. Mindkét állami szerv elsősorban arra törekszik, hogy minél több hasznos információval lássa el a fiatalokat, akik napközben számos kérdéssel fordulnak a munkatársaikhoz.

– Ezen a fesztiválon érdeklődtek a diákmunka feltételeiről, a személyi jövedelemadó szabályairól, ingatlanértékesítés és bérbeadásról, családi kedvezményekről. De olyan kérdésekre is válaszoltunk, hogy mennyi cigit lehet behozni Szerbiából, és pálinkafőzés jövedéki adójával kapcsolatban is volt érdeklődőnk – mondta el NAV Csongrád megyei Igazgatóság adóügyi igazgatóhelyettese. Csurgó Edit hozzátette: a stand persze igazodik a fesztiválhangulathoz is, így lehet játszani NAV-os ajándékokért is.

navigate_before
navigate_next

A kormányhivatal elkötelezett támogatója a környezet és természetvédelemnek, ebben a témakörben olyan anyaggal készültek, ami a műanyag hulladék hatását mutatja be a környezetre, de fontos a fiatalok tájékoztatása a gyermekvédelem és az áldozattá válás kapcsán is, így azt is meg lehet tudni standjuknál, hová fordulhat az, aki zaklatás áldozatává válik, tudtuk meg a szegedi járási hivatalvezetőtől. A népegészségügyi osztály emellett például az alkoholfogyasztással kapcsolatos tévhitekről tájékoztat.

– A kormányablak buszt is elhoztuk, itt például azonnali ügyintézést tudunk így nyújtani azokak, akik elveszítették az okmányaikat, vagy újat szeretnének csináltatni – ismertette Holubán Csilla a lehetőségeket.

A kormányhivatal hosszú ideje jó kapcsolatot ápol a Karitáció Alapítvánnyal is, akiknek számos gyűjtőakcióját támogatják. Idén az alapítványt is meghívták a fesztiválra, hogy a fiatalok megismerkedhessenek a rászoruló gyerekeket segítő szervezet munkájával és céljaival.