Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

A DuoCor-ba látogatottak a návays pedagógusok, nemzetközi edzőmérkőzéssel készül a bajnokságra a Makói KC, a pálya is készen áll a Szent István téri városrésznapra – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában 2013-ban indult a szakközépiskolai oktatás, amelynek része, hogy a tanulók gyakorlati képzésen is részt vesznek. A DuoCor Ipari Bt. az iskola egyik stabil partnere: a cégnél gépi forgácsoló tanulók fogják megkezdeni a tanévet szeptembertől. Itt közel 30-an vesznek részt szakmai gyakorlaton.

Csütörtök este a romániai Nagyszentmiklós csapatát fogadta a Makói Kézilabda Club az Erdei János Városi Sportcsarnokban, a mérkőzés a helyi csapat első edzőmérkőzése volt a szeptemberben kezdődő bajnokság előtt. A pálya is készen áll a Szent István téri városrésznapra – erről Czirbus Gábor alpolgármester számolt be közösségi oldalán.

A magyarcsanádi gyermektábor nyitó napján látogatást tett az iskolában és a gyermekekkel is találkozott dr. Fekete Károly püspök. Több bútort, háztartási eszközt, szerszámgépet és festéket is elvitt egykori főbérlője házából egy pitvarosi férfi, aki ellen a rendőrség lopás miatt indított eljárást.

A SZIN-en jelentette be Majka: drogproblémái miatt nem dolgozik tovább Curtisszel. A rapper egy hosszú bejegyzésben részletezte az utóbbi évek nehézségeit közösségi oldalán, miután a koncerten az első szám után bejelentette a hírt.

Párttá alakult Toroczkai László és Dúró Dóra mozgalma, a Mi Hazánk Mozgalom. Dúró Dóra ennek kapcsán elmondta: visszatérnek az alapokhoz, melyek anno a Jobbikot jellemezték. Nemcsak az ipari, de az étkezési alma ára is “beszakadni látszik” – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke.

A mai napot pedig Robin Schulz és Francesco Yates közös dalával indítjuk!