Hírek Kiemelt hírek Makó Ország-világ Sport

Nemzetközi edzőmérkőzéssel készül a bajnokságra a Makói KC

Csütörtök este a romániai Nagyszentmiklós csapatát fogadta a Makói Kézilabda Club az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A mérkőzés a helyi csapat első edzőmérkőzése volt a szeptemberben kezdődő bajnokság előtt.

Évek óta jó kapcsolatot ápol a két egyesület, évente többször lépnek együtt pályára, a mostani mérkőzés a felkészülés jegyében telt. Mint Gera Norbert elmondta: a mérkőzés szerepe, hogy a játékelemeket gyakorolják a játékosok, továbbá hogy megnézze, hogyan reagálnak különböző helyzetekre, milyen terhet lehet tenni rájuk és milyen poszton lehet őket bevetni.

navigate_before
navigate_next

A nyári felkészülés felemásra sikeredett, rendszeresen voltak hiányzók a munkahelyi és egyéb problémák miatt, 10-12 fővel dolgoztak, mostanra viszont elkezdődnek az edzőmérkőzések is, ahol náluk magasabban jelzett csapatok ellen is pályára lépnek majd, például az NB I-es Algyő ellen is – tudtuk meg az edzőtől.

– Hogy mire számítok ebben a bajnokságban, azt nagyon nehéz megmondani, mert egyelőre nem ismerjük az ellenfelek játékoskeretét. Tavaly egy Köröstarcsa – akivel az utolsó fordulóban élet-halál mérkőzést vívtunk, hogy ki marad bent – ők érintés nélkül kiestek ebből a bajnokságból. Visszasorolták most őket ide, leigazoltak négy NB I-es játékost, ennek a bajnokságnak most ők a legnagyobb esélyesei. Tehát egy csapat ha leigazol egy-két magasabban jegyzett játékost, akkor ott ugye már borulnak a papírformák – mondta el Gera Norbert a bajnokság kapcsán, amelynek első meccsét a tavalyi bajnok, a Mezőtúr ellen játsszák majd szeptember 16-án Makón. Az edző elárulta: tavaly óriási meglepetésként megverték őket, mivel lebecsülték a csapatot, ebből viszont tanulni fognak és fűteni fogja őket a visszavágás, de mindent megfognak tenni, hogy meglepetést okozzanak a mezőtúriaknak.