Párttá alakult Toroczkai László és Dúró Dóra mozgalma – írja az Index. Dúró Dóra azt mondta: visszatérnek az alapokhoz, melyek anno a Jobbikot jellemezték.

Két hónappal megalakulása után hivatalosan is párttá alakult a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom, jelentette be Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese az ATV-ben.Dúró Dóra azt mondta: első körben visszadobta bejegyzési kérelmüket a bíróság, ki kellett azt egészíteni, de kedden jogerőssé vált a határozat. Az új pártban most szakmai kabineteket állítanak fel, például lesz romaügyi kabinetjük. Dúró Dóra hangsúlyozta: visszatérnek az alapokhoz, azokhoz a radikális dolgokhoz, melyek anno a Jobbikot jellemezték.

A Jobbikot és a Magyar Gárdát korábban jellemző utcai felvonulásokról Dúró Dóra azt reagálta: a társadalmi igényt tartják szemük előtt és szerinte ma erre nincs igény. A vonulásokra korábban azért volt szükség, mert egyes településeken megszűnt a jogállamiság, és előfordult, hogy kismamák nem mertek az utcára menni. Dúró Dóra ettől függetlenül nem tagadja meg a gárdát. A politikus kiemelte: attól nem lesznek a Fidesz koalíciós kistestvére, hogy támogatnak kormánypárt előterjesztéseket. Dúró szerint a rajtuk kívülálló ellenzék háromszor kétharmados győzelmet hozott a kormánypártoknak, ezért szerinte a Fidesznek épp az lenne a legkényelmesebb, ha minden maradna a régiben.

Dúró elmondása szerint eddig körülbelül kétezren jelentkeztek tagnak a Mi Hazánk Mozgalomba. Nagy részük jobbikos volt. A Jobbik a vártnál rosszabbul szerepelt a tavaszi választásokon, ami után Vona Gábor lemondott az elnöki posztról. A tisztújításon a Vona által támogatott Sneider Tamás legyőzte az ellene induló Toroczkai László Jobbik-alelnököt, Ásotthalom polgármesterét, aki erre több polgármesterrel együtt egy párton belüli platformot hozott létre. Miután Toroczkait június 8-án kizárták a Jobbikból, Dúró Dórával és Novák Előddel megalapították a Mi Hazánk Mozgalmat.

Borítókép: MTI Fotó/Illyés Tibor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest