Tompánál és Kelebiánál hét külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

A Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök 2018. augusztus 23-án 0 óra 45 perckor egy belépő szerb kamion alvázán egy külföldi férfit találtak, aki marokkói állampolgárnak vallotta magát.

Negyven perccel később, a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő  tehervonat átkutatása során hat külföldit tartóztattak fel a rendőrök. Valamennyien pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. A férfiak a tehervonat vagonjában, illetve ütközőjén megbújva próbáltak meg Magyarországra jutni.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél is. A rendőrök 2018. augusztus 22-én 23 óra 20 perckor tartóztatták fel a határsértőket a Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében. A férfiak iráni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest