A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában 2013-ban indult a szakközépiskolai oktatás, amelynek része, hogy a tanulók gyakorlati képzésen is részt vesznek. Makón több helyi vállalkozás és cég is partner volt ebben. A DuoCor Ipari Bt.-nél is számos diák tölti a gyakorlati idejét.

A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai oktatásra. Az ott tanuló diákok már 9. osztálytól kezdve belecseppennek a szakmába, hiszen heti váltásban elméleti és gyakorlati órán is részt vesznek. Kincses Tímea, az intézmény igazgatója elárulta, számukra fontos volt, hogy olyan cégekkel kötöttek partneri szerződést, akik vállaltál a szakmai oktatást már első évfolyamtól is.

A DuoCor Ipari Bt. az iskola egyik stabil partnere: a cégnél gépi forgácsoló tanulók fogják megkezdeni a tanévet szeptembertől. Itt közel 30-an vesznek részt szakmai gyakorlaton. A návay igazgatója elmondta, a gyakorlati képzés azért is kiemelkedő az intézménynek, mivel így a diákok elsajátítják a szakmát, megtapasztalják a munkavégzést és a csapatmunkát is. Csütörtök délelőtt az intézmény tanári karja látogatott el a DuoCor Ipari Bt.-hez, így a pedagógusok is megismerkedhettek a gyakorlati hellyel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest