Kedden egy kamion ellenőrzése során 42 határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el. Szerda hajnalban a Csongrád megyei rendőrök három illegális migránst fogtak el a település közigazgatási területén. 

Egy török honosságú MAN típusú kamiont 2018. augusztus 21-én 9 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a magyar és román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során, a jármű rakterében, a szállítmány tetején 42 embert találtak megbújva. A férfiakból, nőkből és gyermekekből álló csoportból huszonnyolcan iraki, hárman szír, míg a többiek palesztin állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A jármű török állampolgárságú vezetőjével szemben embercsempészés, a megbújt személyekkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2018. augusztus 22-én 1 óra 45 perckor fogták el a határsértőket a település közelében. A férfiak magukat koszovói állampolgárnak vallották, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a kirendeltségre előállították őket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest