Hírek Kiemelt hírek Makó

Szedik a START-Munkaprogramban termelt zöldségeket

A START-Munkaprogram 2015 óta működik Makón: a városi földterületén több száz mázsa zöldséget termeltek már, amelyet az ENI konyháján használtak fel, illetve rászoruló családok is kaptak belőle. A közfoglalkoztatottak jelenleg a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a burgonyát takarítják be az Ipari Parkban található termőterületről.

Ebben az évben közel 8 hektárnyi földön tudott a város gazdálkodni a START-Munkaprogramnak köszönhetően. A betakarítási szezonban a közfoglalkoztatottak a fűszerpaprikát, a burgonyát és a vöröshagymát szedik fel. Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, 1,4 hektáron burgonya, fél hektáron vöröshagyma, 0,3 hektáron fűszerpaprika nőtt, továbbá három és fél hektárnyi területre vetésforgóként gabonát ültettek.

Az eddigi betakarítás alapján közel 150 mázsa krumplit termeltek a programban. Az ügyvezető hozzátette: megtermelt zöldségeket a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény konyháján használják fel, illetve rászoruló családok is kapnak a terményből.

Nemcsak zöldségeket, hanem virágokat is nevelnek a START-Munkaprogramban. Kádár József települési képviselő elmondta, a Kelemen László utcában kétszer 300 négyzetméteres fóliasátorban egynyári virágpalántákat nevelnek a közfoglalkoztatottak, amelyekkel a várost tudják szépíteni.

One Response

  1. A kaparós növények földje mind csupa gaz. A vetésforgóban a gabonát nem ültetik, hanem vetik! Felesleges pénzkidobás, ha nem olyan ember felügyeli ezeket a munkákat, aki nem ért a kertészet ezen formájához.

Comments are closed.