Hírek Kiemelt hírek Makó

Már 92 milliót visszakaptak a felszámolt víziközmű társulat tagjai

A jogosult lakosoknak közel 80 százalékával elszámolt az önkormányzat. Augusztus elejéig tartott az intenzív kifizetés, de még öt évig igényelhetik a részüket a felszámolt Makó és Térsége Víziközmű Társulat tagjai.

Mint korábban beszámoltunk róla, Makón mintegy 7700 lakos kap visszatérítést a megszűnt Makó és Térsége Víziközmű Társulat után. Ez ingatlanonként körülbelül 15 ezer forintot jelent. A kifizetések első köre június 19-én kezdődött el, és augusztus 8-án ért véget, ekkor a Városházán négy pénztárban foglalkoztak a jogosultak kifizetésével.

Természetesen augusztus 8. után is ugyanazokkal a feltételekkel lehet kérni a kifizetést, aki lemaradt az még öt éven keresztül megteheti.

Az önkormányzattól megtudtuk 2018. augusztus 17-ig a makói jogosultak nagy többségével elszámoltak, összesen 6042-en kérték átutalással vagy készpénzben a kifizetést. A felszámolt Makó és Térsége Víziközmű Társulat tagjainak így mintegy 92 millió forintot térített vissza az önkormányzat.

A végelszámolás kapcsán korábban Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a városvezetés számára nagy öröm, hogy sikerült elintézni, hogy visszakapjanak a tagok a társulat vagyonából.