Hírek Kiemelt hírek Térség

Ma startol a SZIN, 50 éves a fesztivál

Újra vannak medencék a fél évszázados múltú fesztiválon, négy napra elfoglalják a partfürdőt a bulizók és a zenekarok.

Punanny Massif, Majka, Sterbinszky, többek között velük kezdődik meg ma az 50. Szegedi Ifjúsági Napok. Kora délután még nem lehetett elveszni a nagy tömegben, az egész hétre érkező fesztiválozók inkább kora este támadják majd le a partfürdőt, a helyszínen azonban már minden felkészült a fogadásukra.

Idén is lesz civil falu, lemegy standdal a kormányhivatal, a NAV, a katonaság, sőt még a büntetés végrehajtás is, ez utóbbit különösen érdemes megnézni, nagyon vagány dolgokat lehet náluk kipróbálni.

Külön öröm, hogy újra több medence is üzemel a SZIN-en, így lehet bármilyen meleg, a vízben nyugodtan lehet hűsölni egy-egy húzósabb este után. Ami pedig biztos lesz, hiszen a fesztiválon természetesen ismét koncerteznek a legismertebb magyar zenekarok, míg a külföldi fellépők közül idén például a Pet Shop Boys-t (péntek), vagy Sean Paul-t (szombat) sikerült elhoznia a szervezőknek.

A fesztivál fizetőeszköze továbbra is a FestiPay kártya, egyszer kell megvásárolni, aminek 500Ft „kauciós díja” van. Viszonylag sok helyen lehet feltölteni, ám érdemes ezzel kezdeni, ha lemegyünk, mert az esti órákban már elég nagy sorok szoktak állni a bódék előtt.

Végigjárva a fesztivál helyszínét minden jel arra mutat, hogy idén is jó buliknak nézünk elébe, nem túl valószínű, hogy az egyszeri fesztiválozók ne találnának maguknak megfelelő zenei stílust, vagy éppen együttest. A programokat egyébként itt lehet böngészni.

 

navigate_before
navigate_next