Hírek Külföld

Ázsiai migránsok ölhettek Athénban

Három ázsiai kinézetű migráns Athén belvárosában megtámadott egy fiatal párt. A férfit lelökték egy szikláról, aki a zuhanást nem élte túl – írta az Origo. Az esetről a Lefimerida görög hírportál videót is közzétett.

Augusztus 16-ának éjjelén egy 25 éves görög férfi és 23 éves portugál barátnője épp az Akropoliszon voltak. Hirtelen megjelent három férfi, akik rátámadtak a párra, azzal a szándékkal, hogy elrabolják a lányt – írja a Voice of Europe a Lefimerida című helyi hírportál információi alapján.

A görög férfi megpróbálta megvédeni a barátnőjét, mire a migránsok lelökték őt az egyik szikláról. Ekkor a támadók elmenekültek, a lány pedig hívta a rendőrséget és a mentőket. Az áldozatot kórházba szállították, de nem sikerült megmenteni az életét.

A rendőrök, bár hamar kiértek, mégsem tudták elfogni a tetteseket.

A portugál lány leírása alapján mindhárman ázsiai kinézetű migránsok voltak. Az eset azért is felkavaró, mert az Akropolisz Athén külföldi turisták által leglátogatottabb műemléke. A gyilkosság miatt viszont csökkenhet a látogatottsága. A Lefimerida című helyi hírportál videót is készített az esetről.