Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Több százan vettek részt a Szent István király és az államalapítás tiszteletére rendezett ünnepségen Makón, a térségben is több helyen megemlékeztek augusztus 20-án.

Több százan vettek részt a Szent István király és az államalapítás tiszteletére rendezett ünnepségen Makón. A térség országgyűlési képviselője szerint ki kell mondani, hogy Magyarország szuverenitásának megvédése nem pusztán jog, hanem a Szent István által ránk ruházott kötelesség is.

Apátfalván Jánosi Szabolcs szentmiséjével kezdődött az ünnepség a Szent Mihály Római Katolikus Templomban. Kiszely Jánosné települési képviselő a megemlékezésen kiemelte, soha nem szabad elfelejtenünk, hogy a magyarság azért maradt meg Európa közepén, mert nem tért le az államalapítónk által választott útról.

Kiszomboron a megemlékezés a Szent István-szobornál kezdődött, ahol az államalapító tiszteletére elhelyezték a megjelentek koszorúikat, virágaikat, ezt követően ünnepi szentmisét tartottak a településen.

– Magyarországnak ragaszkodnia kell ahhoz a nyugati kultúrához, amelyhez Szent István királyunk a sorsunkat kötötte – mondta augusztus 20-ai ünnepi beszédében Áder János államfő Budapesten.

Az ünnep alkalmából a Google is kitűzte a magyar zászlót kezdőlapjára, illetve az amerikai külügyminiszter jókívánságait fejezte ki az ünnep kapcsán.