Hírek Kiemelt hírek Térség

Lázár: ne csak ezer év múltunk, ezer év jövőnk is legyen

A térség országgyűlési képviselője szerint a dicsőség nem a politikusé, a cselekvés felelőssége azonban igen. A választóktól kapott bizalommal pedig élni és nem visszaélni kell, hogy jobbá tehessük az országot.

Jánosi Szabolcs szentmiséjével kezdődött az ünnepség Apátfalván a Szent Mihály Római Katolikus Templomban. A plébános példabeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent István felismerte, a pogányság hosszútávon nem tartható a magyarság fennmaradásához, a kereszténység az a támasz, amire rá lehet bízni a nemzetet.

Kiszely Jánosné települési képviselő a megemlékezésen kiemelte, soha nem szabad elfelejtenünk, hogy a magyarság azért maradt meg Európa közepén, mert nem tért le az államalapítónk által választott útról. Szent István tudta, hogy sikerrel csak olyan kormányzás járhat, ami a magyar emberek érdekeit és hagyományait tartja szem előtt.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepségen részt vett Lázár János is, a térség országgyűlési képviselője szerint Szent István életének egyik legfontosabb tanulsága a hűség. A hazához, az országhoz, a nemzethez, az örökséghez, hagyományokhoz. Hozzátette: államalapító királyunk a család fontosságára, a keresztény gondolkodásmódra, és arra épített, hogy Magyarország maradjon független, és legyen erős ország.

– Szent Istvántól megtanulhattuk, ha a hatalmat az ember megkapja és képes megtartani, azt jóra kell használnia, cselekvésre kell használnia. Az a kötelessége, hogy jobbá tegye ezt az országot. Nekünk Szent István példája azt jelenti 2018-ban, hogy a megkapott bizalommal nem visszaélni, hanem élni kell, az a kötelességünk, hogy ezt a közösséget, ezt a falut, ezt a térséget, és ezt az országot, ahogyan a Kárpát-medence minden magyar élőhelyét jobbá tegyük a 21. században, hogy ne csak ezer év múltunk, hanem ezer év jövőnk is legyen – fogalmazott Lázár János.

A dicsőség nem a politikusé, a cselekvés felelőssége azonban igen, tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.