Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Kiállítás nyílt a művésztelep alkotóinak munkáiból, előállították a kukákat gyújtogató férfit, újabb díjat vehet át a Forgatós Táncegyüttes, Lenhardt Bélát köszöntöttük a hét embereként – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A József Attila Múzeumban nyílt kiállítás a XI. Natura Marosmenti Művésztelep résztvevőinek munkáiból tegnap délután. Az idei művésztelepen 15 alkotó vett részt, a téma a „gyűrű” volt. Mint Karsai Ildikó elmondta: nemcsak közös alkotóműhely, szellemi találkozás helyszíne is a művésztelep. A tegnapi napon ismét kihirdettük a hét emberét: Lenhardt Béla szíjgyártóval a szakmáról, a kezdetekről és a családi hagyományokról is beszélgettünk. A mai napon Ópusztaszeren veheti át Csongrád megye Alkotói Díját a Forgatós Táncegyüttes – számolt be róla Doktor László közösségi oldalán.

Előállították a férfit, aki kukákat gyújtott fel Makón: a gyanúsított augusztus 7-én hajnalban 4 kukát gyújtott fel a belvárosban, rongálás és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.

– Európa attól Európa, hogy keresztény alapokra támaszkodik, Magyarország pedig attól nemzeti állam, hogy nemzeti kultúrája a kereszténység értékein alapul – mondta az Országgyűlés elnöke augusztus 20. alkalmából adott ünnepi interjújában. Kövér László úgy fogalmazott: a magyar nemzeti kultúra megvédése tágabb értelemben az egész európai kontinens civilizációját, kultúráját védi.

A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő.

A mai napot pedig Oláh Ibolya dalával indítjuk!