A Magán Zeneiskola 25 évét összegzi a fúvószenekari világkonferencia, Bud Spencer filmzenék is felcsendültek a Hagymatikumban, kulturális napot szervezett a makói román önkormányzat – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Péntek este ünnepélyes nyitókoncerttel vette kezdetét a 25. Jubileumi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál és Fúvószenekari Világkonferencia a Zenepavilonban, a tegnapi napon pedig a Hagymatikum is koncerthelyszínné változott, ahol többek között Bud Spencer filmzenék is felcsendültek. Negyedik alkalommal tartotta meg közösségi programját a Maros parton a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat: a szórakozás és a gasztronómia mellett a román kisebbség oktatási helyzetéről is beszélgettek.

– Szent István a kereszténységet helyezte a magyar kultúra középpontjába, ez alapján bontotta ki a magyar értékeket – mondta el Erdő Péter, esztergom-budapesti érsek. Lezárult a Mi Hazánk Mozgalom programjának társadalmi vitája; a bejegyeztetés alatt álló szervezet augusztus 20-ai rendezvényén elfogadandó alapító nyilatkozathoz feltett húsz kérdésről egyenként átlagosan ötezernél is többen mondtak véleményt. Százmilliók zúdulhatnak Európára a fekete kontinensről, ha nem sikerül stabilizálni az ottani helyzetet – vélik szakértők. Szájer József szerint az európai parlamenti választáson azok a pártok lesznek sikeresek, amelyek az emberek véleményével egyező álláspontot alakítanak ki a migráció kérdésében.

A mai napot pedig a OneRepublic dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest