A 25. Jubileumi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál és Fúvószenekari világkonferencia részeként ma a Hagymatikumban örvendeztették meg a fürdőzőket zenéjükkel az együttesek.

Nem mindennapi koncerthelyszínné vált a fürdő ma délután, ahol három zenekar is bemutathatta tudását a közönségnek. Nemcsak a komolyzene kapott teret, Bud Spencer filmzenék és Beatles dalok is felcsendültek. A programot a  Mórahalmi Fúvószenekar nyitotta meg, Vastag István karmester vezetésével.

Ezt követően a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar állt színpadra. Gyimóthi Zoltán nyolc éve vezeti a zenekart, és mint portálunknak elmondta: megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen nemzetközi eseményen részt vehetnek.

– Minden ilyen jellegű fesztivál hatalmas lehetőség minden zenekarnak, hogy határon innen és túl kapcsolatot építsen ki  a többi zenekarral, esetlegesen elhívjon zenekarokat a saját megrendezésű fúvósfesztiváljára. Mindenképpen úgy gondolom ezek elengedhetetlen feltételei, hogy egy zenekar hosszútávon tudjon működni, és ilyen fesztiválokra eljutni – emelte ki a karmester.

A szegedi zenekar szaxofonosa, Hegedűs Dániel tíz éve erősíti a csapatot. Mint elmondta, klarinéton kezdte, ezt követően kezdett el játszani szaxofonon, mivel érdekelte könnyűzene is.

– Én könnyűzenében egy ska zenekarban is játszok, így az ilyen könnyedebb stílusok állnak közelebb hozzám, de tetszenek a rock átiratok és a jazz átiratok is fúvószenekarra, amiben a szaxofonnak kimondottan van szerepe, azt nagyon szívesen játszom mindig – tette hozzá.

A programot a soproni Juventus Koncert Fúvószenekar zárta, Dr. Friedlich András karmester vezetésével. Holnap pedig ismét koncerthelyszínné változik a fürdő, és folytatódnak a zenekari térzenék.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest