Százmilliók zúdulhatnak Európára a fekete kontinensről, ha nem sikerül stabilizálni az ottani helyzetet – vélik szakértők.

Elsősorban Afrika gyenge államstruktúrája és a kontinens túlnépesedése okozza a folyamatos migrációt a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint – írja a blogstar.hu.

Marsai Viktor az m1-en úgy érvelt, Afrika a gyenge közigazgatása miatt nem képes az alapvető szolgáltatások biztosítására. Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak.

Ez a trend pedig nem is látszik fordulni. A napokban látott napvilágot egy friss világbanki tanulmány, mely szerint akár 140 millió migráns is érkezhet Európa felé Afrikából 2050-ig.

Az Európai Unió ugyan a migráció megfékezésére anyagi támogatást nyújt egyes afrikai térségeknek, legutóbb Nigerrel kötött megállapodást, miszerint 610 millió eurót és technikai segítséget nyújt az országnak – emlékeztetett, ugyanakkor ez csak tűzoltásnak tekinthető.

A kutató arra is kitért, hogy míg az ezredforduló utáni években Észak-Afrikából és Kelet-Afrikából érkeztek nagy számban illegális bevándorlók Európa, illetve Közel-Kelet felé, addig most a nyugat-afrikai térségből is egyre többen indulnak el.

 

Forrás: blogstar.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest