Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Hibrid hagymában gondolkozik a NAIK, a szívére hallgatott a Makó játékosa, négy éves lett a Generációk találkozója, jövő héten kezdődik a jubileumi Szegedi Ifjúsági Napok – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Tízfajta kísérleti hagymát ültetett el Kocsis Sándor gazda a Földeáki út menti földjén, a végső cél egy új hibrid faj kialakítása. A szívére hallgatott a Makó játékosa: a nyáron felmerült számára a távozás, azonban végül maradt a Maros-partiaknál. Negyedik alkalommal rendezték meg a Generációk találkozóját a Királyhegyesi utcai idősek otthonában: bemutatókkal, kézműveskedéssel és közös sütéssel telt el a nap. A tegnapi napon folytatódott online interjúsorozatunk, Az orvos válaszol.

Jövő szerdán elkezdődik az idén ötvenéves Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), a nyárzáró fesztiválon fellép Sean Paul, a Pet Shop Boys, Jess Glynne, Wilkinson, Faithless és sokan a hazai élvonalból is. Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Fucsovics Márton a második fordulóban is három játszmában győzött az egyesült államokbeli Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztornán, így bejutott a legjobb 16 közé

Erős forgalomra kell számítani a Csongrád megyei átkelőkön: a következő hétvégén elsősorban azoknak kell hosszabb várakozásra számítaniuk, akik Röszkénél és Csanádpalotánál szeretnének az országba belépni. Az augusztus 20-i állami ünnephez kapcsolódóan ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani Makón, egyes változások már ma életbe lépnek.

A mai napot pedig egy igazi klasszikussal indítjuk!