Kiemelt hírek Színes

Négy éves lett a Generációk találkozója

Négy évvel ezelőtt rendezték meg először a Generációk találkozóját a Királyhegyesi utcai idősek otthonában, amelyen az idősek klubjának tagjai és a nyári játszóházban lévő gyerekek vesznek részt. A délelőtti program lassan egész napossá nőtte ki magát: ma is bemutatókkal, kézműveskedéssel és közös sütéssel telt el a nap.

Bár először csak kétórás program volt, ma már közös ebéddel és megannyi remek pillanattal zajlik a Generációk találkozója a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény I. számú Idősek Klubban. A nyugdíjas klub tagjai és a nyári játszóházon részt vevő gyerekek remekül érzik magukat, a generációs különbségek ellenére is: több tag unokáit is elhozza a programra, így egy közös napot tudnak együtt tölteni a klubban. Varga József is legnagyobb unokájával, Ivánnal érkezett, azonban Skóciában is él egy ötéves unokája, illetve egy bölcsődés korú gyerkőc is van a családban. A 66 éves klubtag elárulta, nyugdíj után lépett be a Királyhegyesi utcai I. számú idősek otthonában működő nyugdíjas klubba, ahol nem unatkoznak.

– Először féltem a csatlakozástól, mert attól tartottam, sok lesz a panaszkodás, de erről szó sincs! Mindig csinálunk valamit, például nemsokára Egerbe utazunk egy pályázatnak köszönhetően – mesélte Józsi bácsi. – A találkozót azért tartom jónak, mivel ebben a rohanó világban egyre ritkábban találkozunk, itt legalább egy fél délelőttöt eltöltünk, beszélgetünk, játszunk.

Tóthné Balázs Andrea, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjétől megtudtuk, a nap során Mitykó Sándor, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanára mutatta be az intézményt, Nagy Róbert, a kiszombori általános iskola pedagógusa és Kréz Tibor, az Almási utcai általános iskola tanára robotokkal érkezett – amelyet kipróbálhattak a gyerekek -, Bárdi Andrea művészeti tanár kézműves sarokkal készült és Varga Norbert drámajátékokat játszott a kicsikkel, de közös süteménysütés is volt a klub konyhájában.

navigate_before
navigate_next

– Az önkormányzat pályázott egy EFOP-os forrásra, amelyből mi is kaptunk támogatást, így eszközöket tudtunk vásárolni, illetve az élelmezést tudtuk fedezni – tette hozzá az intézményvezető.