Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A múlt és jelen találkozik a Makovecz-könyvtárban, közös alkotással is készültek a festő kurzus résztvevői, kultúrák találkoztak a Langó Hagyományőrző házban – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Nem meglepő, hogy a Natura Marosmenti Művésztelep alkotói egy-egy épületet, intézményt lemásolják vagy újraalkotják a vásznon. László Dánielt az egykori József Attila Városi Könyvtár ihlette meg és festette le – ez a kép került most Makóra, amely a Makovecz-épületben kap majd helyet. A művésztelep résztvevői tegnap este egy előadást is hallhattak Homonnai Nándor fényképészről Forgó Géza előadásában.

Különleges helyszínen, a Hagymatikum emeleti galériájában zárult az idei Művészetek Katedrája: a záróeseményen bemutatkoztak a festészet kurzus résztvevői, alkotásaikkal számot adva az utóbbi tíz napról. 

Az Asia Express kirobogott Apátfalvára, ahol nemcsak a hagyományokkal ismerkedtek meg, hanem dokumentumfilmet is készítettek a falusi életről. Szerda délután a Langó Hagyományőrző házban látták vendégül Dél-koreai, taiwani és thaiföldi filmeseket.

Orbán Viktor apránként Európa vezetőjévé válik: Daniel Pipes amerikai történész szerint Európában egyetlen kormányfő sem beszél úgy, mint Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök nyilatkozataival kontinensszerte elfogadott konszenzusokat bont le. A Körös-Maros Nemzeti Park új állattartó telepéről is töltött fel videót a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalára. Mint írja a bejegyzésben, ő is rendszeresen kirándul a pusztába.

A mai napot pedig a The Neighbourhood dalával indítjuk!