Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Lázár János mond ünnepi beszédet augusztus 20-án Makón, magyar siker a Nemzetközi Földrajzi Olimpián, másodfokú riasztást adtak ki a parlagfű miatt, tegnap volt a balkezesek világnapja – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A négy napos Szent István napi forgatag alkalmával a térség országgyűlési képviselője is részt vesz a városi ünnepségen, ahol az idei díszpolgári címet is átadják. A programsorozat augusztus 17-én veszi kezdetét egy ünnepélyes nyitókoncerttel.

Három érmet szerzett a magyar diákokból álló csapat a Nemzetközi Földrajzi Olimpián (International Geography Olympiad); a csapat 10. alkalommal vett részt a tudományterület legnagyobb szakmai presztízsű vetélkedőjén, és szereplése felülmúlta az elvárásokat. Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak

A Makói Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy magyarcsanádi férfival szemben, aki vascsővel bántalmazta vitapartnerét. A rendőrség az elmúlt héten tartotta meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését, közel 7 ezer autósból kétezerre helyszíni bírságot szabtak ki. Erős volt a határforgalom Csongrád megyében: több mint 310 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 95 ezer járművel lépték át az országhatárt.

A tegnapi napon ünnepelték a balkezesek világnapját, amelyet először 1976-ban tartottak meg.

A mai napot pedig will.i.am és Britney Spears közös dalával indítjuk!