Hírek Makó

Gyűjtést szerveznek Makón a tanévkezdés alkalmából

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) immár több éve minden év késő tavaszán elindítja a tanszer- és tartós élelmiszer-gyűjtési akcióját, ami egészen augusztus 31-ig tart az egész Kárpát-medencében. Csongrád megyében ez a második év, amikor nagyobb mértékben szeretnék támogatni a rászoruló családokat, Makón először kezdenek áruházi gyűjtésbe, amelyet augusztus 17-én és 18-án tartanak majd.

– Tudjuk, hogy az oktatás anyagilag milyen megterhelő sok családnak, különösen azoknak a szegény sorsú, esetenként többgyermekes családoknak, akiket az MRSZ támogat. Szeretnénk, ha ezen gyermekek esetében a családjuk szűkös költségvetése nem lenne akadálya annak, hogy később, megfelelő végzettséggel jó munkát találjanak, és esélyük legyen kitörni az akár több generációt magával ragadó nincstelenségből. Látható, hogy amennyiben iskolakezdéskor nem tudják felvenni a ritmust átlagos anyagi helyzetű társaikkal, akkor leszakadhatnak tőlük. Abban kívánjuk őket támogatni, hogy év elején egy jól felszerelt táskát nyújtsunk át nekik, aminek birtokában könnyebben veszik majd az akadályokat, ami később jobb érdemjegyekben, jobb végzettségben és a nehéz anyagi helyzetből való kitörés lehetőségében hálálja meg magát – írják a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Makón először kezdenek áruházi gyűjtésbe, ahol számítanak a lakosság segítségére. Az akció a Makói Tesco-ban kap helyet (Makó, Aradi út 103.) augusztus 17-én és 18-án, 10:00-19:00 között.

A gyűjtés részletei a honlapukon is megtalálhatók az alábbi linkeken:

http://jobbadni.hu/iskolataska/

http://jobbadni.hu/tanszergyujtes-helyszinei/