Hírek Külföld

Gyalogosokat gázolt egy autós a londoni parlamentnél

A biztonsági kordonokba hajtott egy autós a londoni parlamentnél, a sofőrt letartóztattak, a környéket lezárták. Egyes sajtóhírek szerint a tettes egy afroamerikai férfi – írja a blogstar.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kedd reggeli esetnél több járókelő, gyalogos és kerékpáros is megsérült, állapotukról egyelőre nem közöltek részleteket, csak annyit, hogy jelenleg egyikük állapota sem életveszélyes. A rendőrség egyelőre arról sem adott felvilágosítást, hogy terrorcselekmény vagy baleset történt-e, de annyi bizonyos, hogy a terrorellenes egység foglalkozik az üggyel.

Az ATV forrásai szerint a tettes egy afroamerikai férfi. A HVG szintén megemlíti, hogy fekete bőrű volt az elkövető.

 

A BBC hírtelevíziója által megszólaltatott egyik szemtanú szerint az autós nagy sebességgel, szándékosan hajtott a kordonok közé. A letartóztatott férfit a helyszíni tudósítások szerint bilincsben vezették el – így az MTI.

A parlament a legjobban védett környékek közé tartozik a brit főváros központjában. Az épületet erős, betonból és acélból készült biztonsági kordonok övezik. A mellette lévő Westminster hídon tavaly márciusban gázolásos és késeléses merényletet követtek el, amelyben az elkövetővel, a brit Khalid Masooddal együtt hatan haltak meg, köztük egy rendőr, több mint ötvenen pedig megsérültek. A hatóságok szerint a terrorcselekmény iszlamista indíttatású volt.

Aerial pictures: Car crashes outside Houses of Parliament – number of people injured

Aerial pictures: Car crashes outside Houses of Parliament – number of people injured

Közzétette: ITV London – 2018. augusztus 14., kedd

 

Forrás: blogstar.hu | Borítókép: archív fotó – MTI