Hírek

Megbukott Dömsödi, győzött a Fidesz Pásztón

Nem kértek az LMP-hez húzó egykori tévésből: Farkas Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották Pásztó polgármesterévé a vasárnap tartott időközi választáson.

Megbukott az eddigi városvezető, Dömsödi Gábor egykori tévés, az ellenzék egyik emblematikus figurája a vasárnapi pásztói időközi választáson.

Farkas Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották Pásztó polgármesterévé – tájékoztatott a Nógrád megyei város jegyzője, Gajdics Attila.

A vasárnapi voksoláson Farkas Attila 1887 szavazatot kapott, a független jelöltként induló korábbi polgármester, az áprilisi parlamenti választáson LMP-s színekben elhasaló Dömsödi Gábor 1781 voksot szerzett. A harmadik jelöltre, a szintén független Plecskó Péterre 122-en szavaztak. A pásztóiak új képviselő-testületet is választottak: a nyolc képviselői helyre 39-en pályáztak. A (polgármesterrel együtt) kilenc helyből 8-at a Fidesz-KDNP tölt be mostantól kezdve, a testületbe rajtuk kívül egyetlen független jelölt jutott be, azaz a kormánypártok elsöprő sikert arattak.

Az időközi választásokat azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát – emlékeztet az MTI.

Dömsödi Gábor április 8-án az LMP országgyűlési képviselőjelöltjeként szállt ringbe a Nógrád megyei 1-es választókerületben. Alig 16 százalékot szerzett, amivel a Fidesz-KDNP-s Becsó Károly (47,34) és a jobbikos Cseresznyés István mögé szorult.