Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Megkezdték a felkészülést a Makói KC kézilabda csapatai a 2018/19-es bajnokságra

A  CONTITECH Makói KC NB II férfi kézilabda csapata augusztus 7-én elkezdte az őszi bajnokságra a felkészülést. A Délkeleti csoport csapatai rendkívül megerősödtek a következő bajnoki idény mérkőzéseire.

A makói csapat nehéz feladatok előtt áll, mert a csapatból többen eltávoztak különböző okok miatt, és a továbbiakban részben új csapatot kell építeni a bajnoki küzdelmekre. A távozók között van két beálló (Vikor és Petheő),  illetve Dóczi Tamás is.

Érzékenyen érintette a csapatot, hogy a jobbszélső Szilágyi is a továbbiakban a Pick Szeged csapatát erősíti.

Az Egyesület dolgozik a csapat megerősítésén, így visszakerült a Pick Szegedtől Szabó Benedek kapus, illetve az Algyő csapatától érkezett Pap Norbert beálló.  Legnagyobb erősítésnek számít, hogy a Köröstarcsa csapatától leigazolásra került Novák Bence balkezes játékos. További erősítések várhatók elsősorban fiatal kettősjáték engedélyesekkel.

Jelenleg a csapattal alapozás folyik Gera Norbert edző vezetésével.

Előreláthatóan a bajnokság kezdete előtt  edzőmérkőzések is várhatók, így augusztus 23-án nemzetközi mérkőzést játszik Makón a csapat a romániai Nagyszentmiklóssal,  szeptember 7-én Algyőn az NB I B-s  csapattal, zárásként szeptember 9-én Nagyszentmiklóssal játszik a csapat Romániában.

Az NB II bajnokságban az első mérkőzése a CONTITECH Makói KC csapatának hazai pályán lesz  az elmúlt bajnoki év  első helyezettjével, a Mezőtúri AFC-vel.

A CONTITECH Makói KC  NB II férfi csapatával szembeni elvárás az, hogy a nagyon megerősödött bajnokságban a csapat biztos bennmaradóként végezzen.