Hírek Kiemelt hírek Makó Színes Térség

Jó reggelt, Makó!

Makó Városért Emlékérmet kapott Wangtae Lim, Asia Express Napot tartottak a Hagymatikumban, nyugalmazott pedagógus lett Csanádpalota díszpolgára, megnyílt Földeákon a MoSzaT – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Wangtae Lim filmrendezőnek nem kell bemutatni Makót: a dél-koreai filmrendező 15 évvel ezelőtt látogatott el először a városba, a Zoom to Europe koreai vendégeként – pénteken pedig Makó Városért Emlékérmet vehetett át a filmes szakember a Hagymaházban, az Asia Express nyitányán. A program tegnap a Hagymatikumban folytatódott, a színes programoknak köszönhetően a fürdőzök betekinthettek az ázsiai kultúrába is.

Lakóautóvá alakított transporterrel is érkeztek a Marosmenti VW Konszern Party-ra, többen pedig sátrat is vertek az idén immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre került találkozón.

Nyugalmazott pedagógus lett Csanádpalota díszpolgára: Szügyi Andrásné vehette át az elismerő kitüntetést az ünnepi testületi ülés keretein belül. Terápiával is felér a közös kerékpározás: megtartotta hagyományos kerékpártúráját a Makói Nagycsaládosok Egyesülete. Megnyílt Földeákon a MoSzaT, azaz a Mobil Szabadidős Tér; a Makói utca 38. szám alá várnak minden olyan fiatalt, akik hasznosan szeretnék eltölteni a szabadidejüket.

A mai napot pedig Bruno Mars dalával indítjuk!