Kiemelt hírek Sport Színes

Terápiával is felér a közös kerékpározás

A Makói Nagycsaládosok Egyesületének életében hagyománynak számít, hogy két kerékre pattannak és eltekernek Apátfalvára. Ez most sem volt másképpen: az egyesület tagjai az apátfalvi gátőrházhoz indultak el, ahol állatsimogatásra és közös főzésre is sor került.

Amióta megalakult a Makói Nagycsaládosok Egyesülete, azóta minden évben megszervezik a közös kerékpártúrát. Ez most sem volt másképpen: hét család pattant a drótszamárra, hogy eltekerjek az apátfalvi gátőrházig. Marsiné Bánó Krisztina, az egyesület elnöke elmondta, a nap során lesznek játékok, állatsimogatás és közös főzés is a helyszínen.

– A programjaink azért is jók, mivel ilyenkor a szülők le tudnak ülni beszélgetni a családról, a nevelésről és a problémákról is – tette hozzá az elnök.

A 10 éves Asztalos Péter Barnabás szeret kerékpározni: ha az időjárás engedi, akkor az iskolába is inkább bicajjal jár. A Kálvin Téri Református Általános Iskola diákjának a leghosszabb táv, amelyet megtett a családjával egy Tisza-tavi túra volt, akkor közel 60 kilométert tekertek.

– Hokizok is a Kálvinban, mint kapus. Először görkorcsolyával kezdtem a sportot, de most már jégkorcsolyára is átállunk ebben az évben – fogalmazott Peti.

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete pályázatoknak köszönhetően szervezi meg a programjaikat, így díjmentesen vehetnek részt a családok. Bár még javában tart a nyár, már az iskolakezdésre is készülődnek. Ebben az évben még lesz adventi kézműves foglalkozásuk és Mikulás-napi eseményük is.