Kiemelt hírek Színes Térség

Nyugalmazott pedagógus lett Csanádpalota díszpolgára

Vándorkiállítás is nyílt a Kelemen László Művelődési Házban a Csanádpalotai Városnap alkalmából. Pénteken az elhunyt díszpolgárok előtt tisztelegtek a város vezetői. Szombaton három kitüntetést adtak át az ünnepi testületi ülésen.

Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester köszöntőjével kezdődött meg a Csanádpalotai Városnap szombati programja. A városvezető ünnepi beszédében kiemelte, a palotaiak büszkék lehetnek az elért eredményekre, sportolóikra, civil szervezeteikre, tehetségeikre és a közösségre, akik elviszik a város hírnevét az országban, Európában.

Az ünnepi testületi ülésen kitüntetéseket adományoztak. Díszpolgári címben részesült Szügyi Andrásné. Ica nénit generációk ismerik a városban, ugyanis a helyi általános iskolában pedagógus volt, később pedig az igazgatója is az intézménynek. Önkormányzati képviselő is volt egykor, jelenleg a Kelemen László Amatőr Színtársulat vezetője.

A „Csanádpalotáért kitüntető” címet idén két lakos kapta meg: Kallai Istvánné nyugalmazott gyógypedagógus és logopédus és Balázsné dr. Hati Margit szakgyógyszerész. A díjazottak meglepődtek, hogy őket választották a város legjeinek, de örömmel töltötte el őket a kitüntetések.

navigate_before
navigate_next

A díjak átadása után a makói József Attila Városi Múzeum vándorkiállítása nyílt meg a művelődési házban, illetve a süteményversenyre vitt édességeket is zsűriztek. Ebéd után is érdemes kilátogatni Csanádpalotára: Szlovákiából, Szlovéniából, Oroszországból, Lengyelországból és Olaszországból érkezett tánccsoportok lépnek fel, illetve este a megasztáros Torres Dani szórakoztatja a közönséget.