Kiemelt hírek Színes Térség

Megnyílt Földeákon a MoSzaT

Kalandos éjszakai versengéssel nyitotta meg a Mobil-Földeáki Fiatalok Egyesülete a MoSzaT-ot, vagyis a Mobil Szabadidős Teret. A Makói utca 38. szám alá várnak minden olyan fiatalt, akik hasznosan szeretnék eltölteni a szabadidejüket.

Két dolog miatt is örülhetett a Mobil-Földeáki Fiatalok Egyesülete szombat délután: harmadik alkalommal szervezték meg a helyi ifjúságnak a kalandos éjszakai versengést, illetve közösségi teret is nyithattak. Bakos Adrienn, az egyesület elnöke elmondta, a MoSzaT, vagyis a Mobil Szabadidős Tér egy pályázatnak köszönhetően tudták kialakítani. Az önkormányzattól megkapták a Makói utca 38. szám alatt található ingatlant is, amelyet már be is laktak a fiatalok. Továbbá felajánlásokat is kaptak a berendezéseket illetően.

– Játéklehetőséget kínálunk, szolgáltatásokat szeretnénk behozni ingyenes és fizetős rendszerrel, de informatikai segítséggel és programokkal is szolgálunk azoknak, akik betérnek hozzánk – fogalmazott Bakos Adrienn.

navigate_before
navigate_next

A Mobil-Földeáki Fiatalok Egyesületében jelenleg húsz aktív tagja van, de a létszám mindig változó. Ezenfelül sok önkéntes is részt vesz az egyesület életében. A harmadik kalandos éjszakai versengésen is rengeteg segítője akadt a szervezőknek. A 16 állomásos versenyen – amely Földeák központjában és főbb épületeiben zajlik még most is – az első hat csapatot díjazzák majd: többek között SZIN napijegyet, Hagymatikum fürdőbelépőt és Sun City belépőjegyet nyerhetnek a legjobbak.

Knock Amira és csapata második alkalommal vesz részt a versenyen. A kislány elárulta, az ötfős csapatuk a Csokis bagoly nevet választotta. Azért is jelentkeztek, mivel úgy érezték, jó szórakozás lesz a kalandos este.

– Tavaly is nagyon jó volt, bár a végére már elfáradtunk. Akkor mi voltunk a legfiatalabb indulók a versenyen – tette hozzá a 11 éves kislány, aki mindenképpen ajánlani fogja másoknak a MoSzaT-ot.