Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Megérkezett az Asia Express a Hagymatikumba

A mai napon az ázsiai és a magyar művészeké, előadóké és filmeké a főszerep a makói fürdőben: talent show és sok más színes program várta, illetve várja egész este a látogatókat a Hagymatikumban.

– Immár hagyományosan, harmadik alkalommal adunk műsort a fürdőben. Elsőnek a  Zoom to Europe és az Ázsia napunk volt 2013-ban, aztán 2015-ben a valódi, hamisítatlan Asia Express robogott be először ide – emlékezett vissza Czibolya Kálmán. A fesztivál vezetője elmondta: a mai napra egy tehetségmixszel is készültek, ahol dél-koreai, makói és kiszombori fellépők mutatják be a saját kultúrájukat.

Tóth Árpád nyitotta a délutáni programot. A zenész két műsorral is készült, elsőként gitáron, majd ukulelén játszott dalokat, illetve énekelt is. 14 éve gitározik, illetve most már tanít is, sőt, egy YouTube csatornát is indított. Czibolya Kálmán meghívására csatlakozott a mai bemutatóhoz, és mint elmondta: nagyon jó dolognak tartja az Asia Express-t.

– Nagyon jók az ilyenek, hogy ilyen távoli kultúrák barátkoznak egymással, és hogy megmutatjuk egymásnak, mennyire jóba is tudunk lenni, és mennyire hasonlítunk egymásra kulturálisan – emelte ki.

navigate_before
navigate_next

A magyar zenészek mellett az ázsiai vendégek is bemutatták tudásukat és tehetségüket. An Ye Seul 18 éves kora óta zenél, a mai napon Marshmello & Anne-Marie  – Friends, illetve Tori Kelly All In My Head című dalát is eljátszotta. Fellépése előtt azt is elárulta, hogy nagyon tetszik neki a város, nagyon szépnek találja.

A programok pedig egészen késő estig tartanak majd: a teraszon filmvetítés, a külső élménymedencénél pedig Nonstop K-POP parti várja a látogatókat, de a fürdőzök egy élő ázsiai-koreai gasztronómiai show részesei is lehetnek a Hagymatikumban.