Kiemelt hírek Makó Színes

Makó Városért Emlékérmet kapott Wangtae Lim

A makói grémium még a városnapok alatt döntött arról, hogy kik kaphatnak Makó Városért Emlékérmet. A Dél-koreai filmrendező az Asia Express nyitányán vehette át a Makó Város Nevelésügyéért Emlékérem-kitüntetést Farkas Éva Erzsébet polgármestertől.

Wangtae Lim filmrendezőnek nem kell bemutatni Makót: a Dél-koreai filmrendező 15 évvel ezelőtt látogatott el először a városba, a Zoom to Europe koreai vendégeként. Az első filmes fesztivál adta az inspirációt számára, hogy még abban az évben, 2003-ban létrehozza a Dinfac-ot, egy nyári nemzetközi ifjúsági filmműhelyt és fesztivált.

Wangtae Limnek köszönhető, hogy az elmúlt 15 évben több mint 20 tehetséges fiatal filmkészítő utazhatott a Makói Videóműhely tagjaként Koreába a nyári nemzetközi filmműhelybe. Továbbá az ő segítségével érkezett negyvennél is több koreai filmes és egyéb művészetekben jeleskedő fiatal és professzor Makóra.

Farkas Éva Erzsébet polgármester méltatásában hangsúlyozta: az elmúlt másfél évtizedben példaadóan sokat tett Magyarország és Makó népszerűsítéséért a professzor. Általa szerethetik meg az országot és a várost mindenkori tanítványai.