Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Lakóautóvá alakított transporterrel is érkeztek a VIII. Marosmenti VW Konszern Party-ra

Bár sokan már tegnap megérkeztek a Maros-partra, a mai napon is folyamatosan jönnek az autók a VIII. Marosmenti VW Konszern Party-ra. Tavaly több mint száz autó gyűlt össze, idén még többre számítanak a szervezők.

Idén immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a találkozó, amelyet egy baráti társaság indított útjára, miután megszűnt a kübekházai találkozó. Mint Lóczi Gábor elmondta: ekkor kezdtek el gondolkodni azon, hogy jó lenne valamit összehozni, bár ekkor még nem gondolták, hogy ekkorára kinövi magát a rendezvény. A társszervező azt is elárulta, hogy idén a tavalyinál több autót várnak; Debrecenből, Szentesről, Hódmezővásárhelyről, Orosházáról, Szegedről és Újvidékről is érkeznek majd sofőrök.

navigate_before
navigate_next

A találkozón a makói civil szervezetek is képviselik magukat; a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja is bemutatja tevékenységét, illetve a Makói Fotó Barátok Egyesülete is jelen van, akik a fotózást vállalták – tudtuk meg Kómár Mátyástól.

Mucsi Sarolta Hódmezővásárhelyről érkezett, és mint elárulta, a családban több Audi és egy Volkswagen bogár is van – a párjával is egy autós közösségben találkozott, aki szintén egy bogár tulajdonosa. Hozzátette: a régi autóknak külön feelingjük van, utasként és sofőrként is.

A találkozóra többen sátrakkal érkeztek, Halász Lajos viszont az autóját alakította át erre a célra. A 9 személyes, ’93-as Volkswagen T4 transporterbe nemcsak egy ágy, hanem fiókok is befértek. A hűsítő italok tárolását sem mindennapi módon oldotta meg a szentesi férfi, hiszen marmonkannákból és egy Volkswagen logóval ellátott régi tejeskannából alakított ki tárolókat, ami nagy sikert aratott az ismerősei körében.

Az ingyenes rendezvényhez pedig még most sem késő csatlakozni, hiszen többek között autó-szépségverseny, ügyességi verseny és tombola is várja a résztvevőket.