Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Az ázsiai filmkultúrával ismerkednek Makón, római kori temető maradványokat találtak Maroslelén, Mollival, a segítőkutyával is megismerkedhettek a gyerekek a pótnagyik táborában, elmarad a zenés hagyományőrző est – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Nem mindennapi kurzuson vesznek azok az érdeklődő diákok, fiatalok részt, akik Czibolya Kálmán és Wangtae Lim vizuális kultúra tanfolyamát választották. A résztvevők igazi nagyágyúktól tanulhatnak: többek között vietnámi, tajvani és thaiföldi filmesek adnak majd órát.

Régészek dolgoznak a Maroslelei Általános Iskolában: római kori temető maradványokat, Kr. u. 3-4. századi szarmata csontokat és kerámiát is találtak. Mollival, a segítőkutyával is megismerkedhettek a gyerekek a pótnagyik táborában a tegnapi napon, ahol a bemutató mellett hasznos tanácsokat hallhattak.

Az eredetileg kijelölt, augusztus harmadikai dátum helyett most hétvégén szerette volna megszervezni zenés hagyományőrző estjét a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A tegnapi rendkívüli testületi ülésen ismét egyeztettek a rendezvényről, amelyre leghamarabb augusztus végén vagy szeptemberben kerülhet sor – új időpontról viszont nem döntött a testület.

Erős forgalommal és megnövekedett várakozási idővel kell számolniuk az utazóknak a hétvégén, Röszkén és Csanádpalotán. Mind a ki-, mind a belépő oldalon torlódás alakulhat ki. Több munkagépből gázolajat, egy telephelyről gyomirtó szereket lopott három férfi Királyhegyes külterületén.

Szenzáció a Magyar Nemzeti Cirkuszban: hibrid szamár-zebra született – zebrát vártak, de mindenki meglepetésére a pici teste tarka a lábai pedig csíkosak, tehát egy zebra és szamár keveréke.

A mai napot pedig egy igazi retro slágerrel kezdjük!