Hírek Kiemelt hírek Makó

1653 iskolást támogat Makó

A tavalyi évhez hasonlóan a makói városvezetés idén is segíti a családokat a beiskolázási időszakban. A 2018/2019-es tanévben összesen 1653 alsó és felső osztályos diáknak adnak 5 ezer forintos utalványt, amelyet négy helyi papír-írószer boltban lehet beváltani.

Ebben az évben 8 és fél millió forintot különített el a város beiskolázási támogatásra: ennek köszönhetően a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány 1653 alsó és felső osztályos, általános iskolásnak tud biztosítani 5 ezer forinti értékű tanszervásárlási utalványt. Ahogy már tavaly, idén is helyi vállalkozóknál tudják október 31-ig beváltani a beiskolázási támogatást.

Péntek délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Halmágyi Pál, Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumi elnöke Bitter Ágnessel, Kakuja Jánosnéval és Kovács Bálint egyéni vállalkozókkal, illetve Hajdú Józseffel, a GIA 2001. Bt. ügyvezetőjével írták alá azt a szerződést, miszerint elfogadják az utalványokat.

A polgármester hangsúlyozta, a kormány kiemelten támogatja a családokat, így a beiskolázást is: többek között ingyenes tankönyvet és étkeztetést biztosít a diákoknak. Ezért is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez Makó városa is. Halmágyi Pál hozzátette, a tavalyi visszajelzések szerint zökkenőmentesen zajlott a beiskolázási utalványok beváltása a helyi papír-írószer boltokban.