Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Mollival, a segítőkutyával is megismerkedhettek a gyerekek a pótnagyik táborában

A Dolgos Dog Segítőkutya Kiképző Alapítvány elnöke, Kádár Gabriella tartott előadást ma délelőtt a pótnagyik táborában. A habilitációs kutyakiképző gyakorlatokat is bemutatott Mollival, illetve hasznos tanácsokkal is ellátta a gyerekeket.

Örömmel fogadták a gyerekeke ma délelőtt Mollit, az ötéves labrador retriever személyi-segítő kutyát a táborban. Az alapítvány elnöke a segítőkutyák munkájáról tartott előadást, illetve a kutyatartás és a kutyák betegségei is szóba kerültek.

navigate_before
navigate_next

Kádár Gabriella portálunknak elmondta: általában látás- és mozgássérült emberek veszik igénybe a kutyák segítségét, akik a leesett tárgyak felvételében, az újság behordásában, de a bevásárlásban is tudnak segíteni. Az előadó kiemelte: fontos, hogy megismerjék a gyerekek a segítőkutyák munkáját.

– Nagyon sokban hozzájárul a munkákhoz, mivel a gyerekek megtanulják, hogy hogyan ne közelítsenek meg egy segítőkutyát az utcán. Minden esetben a kutyával ellentétes oldalon menjenek oda a vak emberhez, ha segíteni akarnak. Továbbá nem szabad etetni, hívogatni, cuppogni a kutyának. Ha ezt korán megtanulják, akkor nem zavarják a segítőkutyát a munkájában – emelte ki Kádár Gabriella.