Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Olasz labdarúgók látogattak Kiszomborra, tilos fürdeni a Marosban, a Művészetek Katedrája népi ének kurzusán jártunk, illetve új könyvtára lett a Galambnak – tegnap ezekről is olvashattak nálunk!

Csökkent az üzemanyagok ára: a benzin literenkénti átlagára 398 forintra, a gázolajé 402 forintra mérséklődött. Hosszú Katinka aranyérmes lett 200 méter vegyesen: a szám világ- és olimpiai bajnoka, világcsúcstartója 2:10.17 perces idővel, nagy küzdelemben győzött. Sétálni, biciklizni és futni szeretnek leginkább a magyarok, derült ki egy felmérésből

Személyesen köszönték meg az olasz labdarúgók a kiszombori rendőrök munkáját: a Csongrád megyei rendőrök találták a csapat ellopott kisbuszát. Az új könyvtár is elkészült a Galambban a nyári szünet során: erről a közösségi oldalán számolt be az intézmény. Tilos fürdeni a Marosban: a magas vízállás miatt nem tudnak biztonságos fürdőhelyet kijelölni. A Művészetek Katedrája népi ének kurzusán jártunk.

Nemcsak a csángók énekeit, a lelkületüket is megismerik – Makó Híradó

Népi ének kurzust tart Petrás Mária, Magyar Örökség-díjas népdalénekes Makón. A kurzus vezetője nemcsak a csángó énekeket tanítja, hanem annak kultúrájába és lelkületébe is bevezeti a résztvevőket.

Sport. Nem változtat a jegyárakon a Makó FC – a diák és nyugdíjas 300 Ft, a felnőtt jegy ára 500 Ft. Három meccset kapott a kiállított makói középpályás: emellett pénzbüntetést kapott a sportoló csapata.

Az időjárásban nem várható változás: marad a rekkenő hőség és a napsütés. Napközben akár 35 fok is lehet. Ezt a meleget az állatok sem bírják, ezért figyeljünk oda kedvenceinkre!