Hírek Kiemelt hírek Makó

Elmarad a zenés hagyományőrző est

Az eredetileg kijelölt, augusztus harmadikai dátum helyett most hétvégén szerette volna megszervezni zenés hagyományőrző estjét a Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

Ahogyan korábban írtunk róla: a zenés hagyományőrző estre Dimovics Arnold zenészt és a Békési Fiúk együttesét hívták volna meg, a rendezvény pedig a Korona alsó szintjén kapott volna helyet.

Ezt követően módosítottak a dátumot, mivel a fellépő zenészekkel nem sikerült egyezségre jutniuk, illetve mint kiderült, az önkormányzat nem biztosította számukra ingyen a Korona dísztermét, mert a rendezvény a kampányidőszakra esik, és alkalmas lehet a választók befolyásolására.

Ma délelőtt rendkívüli testületi ülés keretében egyeztettek a rendezvényről. A Szeghalmi Fiúk együttesével felvették a kapcsolatot, de az ülés időpontjáig nem kaptak választ, de egy korábbi egyeztetés szerint augusztus végén tudná leghamarabb vállalni a fellépést a formáció. Új időpontról viszont nem döntött a testület a mai napon; leghamarabb augusztus végén, vagy szeptemberben kerülhet megrendezésre a zenés hagyományőrző est.