Hírek Kiemelt hírek Makó

Tilos fürdeni a Marosban

A magas vízállás miatt nem tudnak kijelölni fürdőhelyet a Maros-parti szabadstrandnál. Bár fürdőzni nem lehet, pihenni és feltöltődni még mindig tökéletes a Maros Kalandpart Strandfürdő: a büfék és a Kalandpart is működik.

Tábla jelzi a szabadstrandnál, hogy tilos fürdeni a Marosban. Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetője megerősítette, jelenleg nem lehet a folyóba menni a magas vízállás miatt. Mint elmondta, emiatt megfelelő és biztonságos fürdőhelyet nem tudnak kijelölni a strandfürdőnél. Bár júniusban két alkalommal is vettek vízmintát, ez most elmaradt, ugyanis feltehetően kifogásolható lenne a víz minősége is a magas vízállás miatt.

Nagy Nándor azonban hozzátette: a Kalandpart és a lenti büfék is üzemelnek, így aki pihenésre és feltöltődésre vágyik, az lemehet a Maros-parthoz, azonban a fürdőzést nélkülöznie kell. Továbbá azt is elmondta, hogy a folyónál megjelentek kérészek is, amelyek idáig nem voltak jellegzetesek a Marosnál.

– Tudni kell, hogy a kérész szereti a tiszta vizet, így valószínűleg a víz minőségével nem lehet gond – fogalmazott a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetője.