Hírek Kék hírek Kiemelt hírek

Személyesen köszönték meg az olasz labdarúgók a kiszombori rendőrök munkáját

A Csongrád megyei rendőrök találták meg egy olasz labdarúgó csapat ellopott kisbuszát Kiszomboron. A focisták egy baráti kézfogással személyesen köszönték meg a magyar rendőrök munkáját.

Személyesen szerettek volna találkozni a kiszombori határrendészekkel a Romans d’Isonzo futball klub tagjai miután kisbuszukat a magyar hatóság megtalálta.

A focisták saját pénzen vásárolt járművét még 2018. június 22-én lopták el, miután betörtek a klubhoz. A kisbusz annyira új volt, hogy még lopás után járó biztosítás sem volt rajta. A járművet azonnal feltették a nemzetközi körözési listába, hátha Európán belül valahol felbukkan.

A kisbuszra alig két nappal később, június 25-én hajnalban találatot is jelzett a Schengeni Információs Rendszer, hiszen a Csongrád megyei Kiszombornál két román férfi megpróbált kilépni vele Magyarországról. Mivel nagyon kevés kilométert ment a jármű és a benne utazók viselkedése is gyanús lett a szolgálatban levő határrendészeknek, a buszt kockázat elemzés alapján alapos vizsgálatra félre állították. Ekkor derült ki, hogy azt az olasz hatóságok keresik.

A futball klubnak Csongrád megyei kötődése is van. Egyik ismerősük jelezte nekik, hogy a police.hu-n megjelent egy cikk, egy az általuk keresetthez hasonló kisbuszról. Ezzel egy időben a tulajdonosok hivatalosan is értesültek arról, hogy a járművet a magyar hatóságok megtalálták. Így megfelelő papírok és engedélyek birtokában Csongrád megyei ismerősük visszaszállította a kisbuszt Olaszországba. A klub tagjai annyira hálásak voltak, hogy 2018. augusztus 7-én ellátogattak a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre, hogy az ott dolgozó rendőrök munkáját személyesen köszönjék meg egy baráti kézfogással.

 

Forrás: police.hu