Hírek Kiemelt hírek Makó

Tradíció és innováció találkozik V. Nagy Nándor alkotásaiban

Szoborparkká változott a Glorius Vígadó udvara V. Nagy Nándor munkáinak köszönhetően. A Tavaszváró című tárlat a XI. Natura Marosmenti Művésztelep nyitókiállítása is egyben.

V. Nagy Nándort már gyermekkorában érdekelték a művészetek, bár akkor még nem volt egyértelmű, hogy mivel is foglalkozzon a művészeteken belül – elmondása szerint ez máig nyitott kérdés. Kerámiával kezdett Hódmezővásárhelyen foglalkozni, később restaurátor szakon tanult. Mint elmondta, a múzeumi munka hatott az alkotómunkájára is, az archaikus világ ihlette meg.

navigate_before
navigate_next

Tavaly vett részt először a makói művésztelep munkájában, ezt követően egy közel húsz darabos sorozatot készített, amelyet Budapesten is bemutatott. Az önálló kiállításra Karsai Ildikó, a művésztelep vezetője kérte fel. A felkészülés másfél hónapig tartott, a képzőművész hat új szobrot készített kimondottan erre a kiállításra.

A vendégeket Bodrogi Ferenc, a Grand Hotel Glorius tulajdonosa köszöntötte, illetve köszöntőt mondott Toldi János képviselő is. A kiállítást Feledy Balázs művészeti író ajánlotta a közönség figyelmébe. Mint elmondta: a kiállítónál nagyon érvényes a tradíció és az innováció, de ezek mellett az invenciót kiemelné.

A tárlat mintegy fele a termékenységet, a “virágzást” váró női szobrokból áll, ezért is kapta a Tavaszváró címet a kiállítás, de más alkotások is helyet kaptak a tárlaton, amely augusztus 22-ig látogatható előzetes bejelentkezéssel.