Hírek Kiemelt hírek Térség

Ők az új palotai képviselők

Tóth István és Kovács Sándor került be a testületbe a lemondott képviselők után. Mindketten az együttműködés és a településért végzett munka fontosságát hangsúlyozzák a közösség érdekében.

Mint korábban beszámoltunk róla, nemrég arról szavazott a csanádpalotai képviselő testület, hogy feloszlassa-e magát. Debreczeni István egyértelműen politikai céllal beadott javaslatával azonban a képviselők többsége nem értett egyet, így nem lesz újabb időközi választás a településen.

A feloszlatásra szavazó három képviselő közül azonban kettő rögtön lemondott a mandátumáról, a polgármesteri vágyát nehezen titkoló Debreczeni maradt csak. A távozók helyére a 2014-es választáson is induló, ám a testületbe akkor be nem férő jelöltekkel pótolták a kapott szavazatok szerinti sorrendben.

Tóth László tősgyökeres csanádpalotai, a szennyvíztelepen dolgozik, a település közéletében a legnagyobb civil szervezet vezetőjeként már több mint húsz éve részt vesz. Kovács Sándornak egy műkő készítő vállalkozása van Csanádpalotán, amelyben három alkalmazottat foglalkoztat.

Mindketten elmondták, a település teljesen más helyzetben van most, mint 2014-ben, új nehézségek vannak, ám senkivel nem szeretnének harcolni, hanem közösen dolgozni a településért. Ahogyan Tóth László fogalmazott, nem egymás támadása fogja előre vinni a települést, hanem a munka. Kovács Sándor kiemelte, a településen soha nem látott széthúzással találkozott, ezzel szemben ők az összetartást szeretnék erősíteni.

A képviselőkkel beszélgetve úgy tűnik, elkötelezettek a település helyzetének javításán, amiért tenni is hajlandók. Erre szükség is lesz majd, mert Csanádpalotán Debreczeni Istvánnak köszönhetően az időközi választások után sem csillapodott a politikai hangulatkeltés (ahogyan várhatóan továbbra sem fog), miközben a csőd után sokkal inkább az ésszerű tervezésre, és költségvetési fegyelemre lesz szükség, hogy újra fejlődésnek indulhasson a város.