Hírek Kék hírek Kiemelt hírek Makó

Nem kapott elsőbbséget – megütötte a sofőrt

Garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy kerékpáros ellen Makón. A férfi egy kereszteződésben az általa vélelmezett elsőbbségét nem kapta meg egy autóstól, ezt szóvá tette, majd megütötte a sofőrt.

A biciklis 2018. augusztus 6-án 16 óra 30 perc körül ért a Szegedi utca és a Szent János tér kereszteződésében található körforgalomhoz. Itt úgy gondolta, elsőbbsége van, melyet egy épp odaérkező autós azonban nem adott meg számára. Ezt sérelmezve odament a járműhöz, kinyitotta annak ajtaját, és a vezetőt szidalmazni kezdte, melyet ő is viszonzott. A két férfi közt dulakodás alakult ki. Ennek során a gyanúsított ököllel többször megütötte az autóst, illetve több alkalommal megrúgta és ráütött a járműre.

A 24 éves férfi ellen garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Borítóképünk illusztráció.

 

5 Responses

 1. Előszőr is a cikk sem a bringás oldalán áll! Mi az hogy a kerékpáros véleménye szerint elsőbbsége volt? Ha jól látom kijelölt bringa út van akkor viszont a kresz szerint egyértelmű elsőbbsége van ha tetszik ha nem! És hogy ez alakult ki ebből az a legkevesebbb mert el is üthették volna!!

 2. A cikkben szereplő körforgalomban sehol nincs elsőbbsége a kerékpárosnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bár sok gyökér biciklis azt hiszi, hogy neki ott elsőbbsége van. Igen, de csak ha tolja, mert akkor gyalogossá válik, és a zebrán elsőbbsége van. Ha fent ülve a kerékpároknak kijelölt sávban hajt, vagy akár szabálytalanul a zebrán, akkor a csúcsára állított vörös szegélyű tábla, amivel szemben találja magát, azt jelzi neki,hogy elsőbbségadás kötelező!!!!!!!!!!
  Ez pedig azt jelenti, hogy nincs elsőbbsége, hanem neki kell azt megadnia!
  DE NEM ADJÁK ÁM MEG !!!!!!!!! Naponta 3-6 esetben lehetne autósonként biciklist gázolni Makón a körforgalmakban, de az autós inkább vigyáz, így aztán megússzák általában a szabálytalanságot. Bár néha alig-alig, és akkor még nekik áll feljebb. Nekem életemben eddig 1 biciklis adott elsőbbséget makói körforgalomban, biztos volt jogsija mert még a macisajtra is mutatott amikor óvatosságból át akartam engedni. Mi makói autósok már megszoktuk ezt a bunkóságot, de a külföldiek ?
  Kedves makói bringások! Román, vagy német autó alatt is szörnyű a vég. Mert ők nem tudják, hogy Makón nem érvényes a KRESZ a biciklisekre. Őszerintük.
  Palicz ezredes úr igazán ráállíthatná a témára Kriván urat, és néhány másik munkatársát, hogy ne csak az autósokat szuttyongassák. Sziszifuszi munka lenne, ezért inkább nem is csinálják.

 3. Kedves Névtelen!

  Ha kicsit is ismerné a várost, akkor tudná, hogy a kép nem Makón van.
  A cikkekben a képek csak illusztrációk!
  További szépeket! 😉 ?

 4. A legelső hozzászólónak!

  A kijelölt bicikliúton átkelő kerékpáros elsőbbségét a macisajt vagy a stop tábla kint léte, vagy kint nem léte határozza meg. Ha pedig nincsen tábla egyik úton sem, akkor a jobb kéz szabály szerint kell közlekedni, mert egyenrangú útkereszteződésről van szó . Az úton átvezetett kerékpárút is útkereszteződés. Ezt írja a KRESZ. Tehát nagy tévedésben van Ön, és mindenki más aki azt hiszi, hogy a kerékpárút átvezetés hasonló elsőbbséget adna a bringásnak mint a zebra a gyalogosnak. Konkrét példa:
  Makó, Hold utca, az iskolánál van ilyen. Tehát itt mindkét irányból érkező autósnak jobb keze felől jön a bicajos gyerek, ezért elsőbbsége van. De a biciklisnek a túloldalon jövő autósnak, mivel neki az jobbról jön elsőbbséget kell adnia!
  Na ilyen gyereket viszont még nem láttam aki ezt tudná.
  Tanítani kéne az iskolában, de nem teszik.

 5. Sajnos mi autósok félve közelítjük meg az ilyen gyalogátkelőket, mert nem szeretnénk elveszíteni a jogsit illetve börtönbe menni egy gázolás miatt.
  Sajnos ezzel visszaélnek a bicajosok és tekerve robognak át előttünk. Vagy villanybicajjal 30 -cal.
  Sajnos felelőtlen szülők is így tesznek még úgy is, hogy a gyerekük teker utánuk.
  Igazat adok az előttem szólónak, hogy néhány csekket ki kellene osztani azoknak a bicajosoknak, akik szabályt szegnek.
  Egy ilyen kis városban ennek híre menne, talán visszatartó ereje lenne.

Comments are closed.