Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Megvizsgálták a felújítás alatt álló utcákat a környéken élők észrevételei alapján, változás a Kálvin utcai gyermekorvosi rendelésben, videóban összegezte a választás előtti napokat Lázár János – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Czirbus Gábor alpolgármester Hunkó Józseffel, a Magyar Közút Zrt. Csongrád megyei igazgatójával járta be az Ardics és a Kölcsey utcákat a tegnapi nap folyamán: a környéken élők észrevételei, panaszai alapján vizsgálták meg az útszakaszokat.

Változás a Kálvin utcai gyermekorvosi rendelésben: 2018. július 30. napjától Dr. Lóczi Rozália és Dr. Kiss Ivánka gyermekorvosok a Kálvin utcai orvosi rendelő helyett a Hollósy Kornélia utca 2/A szám alatt, az I. emeleti orvosi rendelőben folytatják a tevékenységüket a megszokott rendelési időben.

– Kemény és emlékezetes napok voltak április elején. Főleg az utolsó 48 óra. Ebből készítettünk egy összeállítást – írta a térség országgyűlési képviselője ahhoz a videóhoz, amelyet a tegnapi napon osztott meg közösségi oldalán.

Mindkét irányban erős forgalom volt a Csongrád megyei átkelőkön: több mint 366 ezer utazó használta a hétvégén a megyei határátkelőhelyeket. Országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség a héten, az akciót számos európai országban megtartják.

Horváth Laura a második helyen végzett az egyesült államokbeli Madisonban rendezett crossfit-világbajnokságon – ez volt a 21 éves versenyző első vb-je. Két vendégjáték mellett hat saját produkciót tűz műsorára 2019-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok; többek között Queen dalok is felcsendülnek majd.

Az év eddigi legmelegebb hete jön: szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok).

A mai napot pedig Pharrell Williams dalával indítjuk!