Kiemelt hírek Színes Térség

Szkanderverseny is volt Nagylakon

Zenés ébresztővel és mazsorett felvonulással vette kezdetét a nagylaki falunap szombat reggel. A nap során a falu legjeit köszöntötték, de vendéglátás gyanánt mintegy 2500 palacsinta is sült. Este a Hídvégi Band és utcabál zárja a programokat.

Idén a 19. születésnapját ünnepelte a nagylaki falunap: ez alkalomból három napon át várták programokkal a falu lakóit. Csütörtökön egészségnapot szerveztek, míg pénteken sportnapot tartottak a játszótér melletti focipályán. Szombaton térzenével ébresztették a nagylakiakat, a muzsikát a Borbély András Band szolgáltatta.

Ünnepi testületi ülés keretén belül a falu legjeit köszöntötték: Nagylak legifjabb lakos, André Zita 2017 novemberében született. Idén négy olyan személyt tudtak köszönteni, akik a kilencedik X-en is túl vannak már. Barán István májusban töltötte a 90. életévét, Juhász Ferencné But Mária júliusban lett 91 éves és Csontos Pál a 95. születésnapját ünnepelhette múlt hónapban. A falu legidősebb lakosa, Trembeczky István augusztus 16-án tölti be a 97. életévét. Idén ünnepelték a gyémántlakodalmukat Nagy Béla és Hegedűs Erzsébet, illetve az aranylakodalomnak örülhetett Varga István és Kocsis Valéria.

Locskai Zoltán polgármester elárulta: nem unatkoztak a délután azok, akik kilátogattak a művelődési ház udvarában. Szkanderbemutató és verseny is volt Kelemen László bajnok jóvoltából, de számtalan palacsinta is sült. Gyenes Csaba civilben plébános, de most palacsintasütésben bizonyított: 50 kiló lisztből, 2 és fél kiló tojásporból, 15 liter tejből és 20 liter olajból mintegy 2500 darab finomság sült ki.

navigate_before
navigate_next

Az estét zenész fellépések zárták: fellépett Singh Viki, Varga Feri – Balássy Betti nélkül, azonban az énekesnő okkal volt távol, ugyanis nemrég vált ismét anyává – és a Hídvégi Band is. A falu apraja-nagyját utcabálra is invitálta a polgármester.