Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Országos legjobbak között a maroslelei iskolakonyha szakácsai, új mobilpalánkok segítségével ismerkedhetnek meg a kosárlabdával a gyerekek és életrevalóbbak lettek a bartókos táborozók – tegnap ezekről is olvashattak nálunk.

Az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny idei döntőjében 12 csapat mérhette össze főzőtudását. Az egy tucat csapat közé bejutottak a maroslelei iskolakonyha szakácsai is. Egy EFOP pályázatnak köszönhetően öt alkalommal biztosított változatos sportprogramokat a hátrányos helyzetű gyerekeknek az Erdei János Városi Sportcsarnok. A pályázat részeként új eszközöket, többek között új mobilpalánkokat is beszereztek. Életrevalóbbak lettek a diákok a bartókos táborban: a két hetes nyári foglalkozás során a táborvezetők is új dolgokat ismertek meg magukban.

Ma biztos nem lehet unatkozni: az Makói Egyesített Népjóléti Intézmény idén is megszervezi az Anyatejes Világnapi rendezvényét a József Attila Gimnáziumban 9 és 12 óra között. A Mozgás Éjszakáján Makón és a kistérségben is számos sportolási lehetőség lesz. 

Kezdjük a napot egy érdekességgel: hallotta már az Animal Cannibals számát Kate McKinnon előadásában? Az amerikai színésznő nemrég Budapesten forgatott – így ismerkedett meg a magyar együttes számával, a Yozsefvárossal.