Hírek Kiemelt hírek Makó Ország-világ Sport

Új mobilpalánkok segítségével ismerkedhetnek meg a kosárlabdával a gyerekek

Az EFOP 1.5.3 -16 – 2017 -00037 számú “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” elnevezésű pályázat keretében öt alkalommal biztosít változatos sportprogramokat a hátrányos helyzetű gyerekeknek az Erdei János Városi Sportcsarnok. A pályázat részeként új eszközöket, többek között új mobilpalánkokat is beszereztek.

Az öt héten keresztül zajló programon minden héten egy-egy nap egy új sportággal ismerkedhettek meg a gyerekek, a rendezvénysorozatnak az Erdei János Városi Sportcsarnok adott helyet. A megvalósításban nemcsak az önkormányzat, hanem az ENI munkatársai, helyi sportegyesületek képviselői, valamint (segítőként) középiskolás diákok és felsőoktatásban résztvevő hallgatók is közreműködtek.

– Ezzel a táborral, illetve ezekkel az elfoglaltságokkal az a cél és az elképzelés, hogy a gyerekeket minél több sportággal ismertessük meg – emelte ki Márton Imre. A sportcsarnok igazgatója kifejtette: a foglalkozásokon ismert szakemberek mutatták be a sportágakat, bízva abban, hogy a gyerekekben kialakul az igény az adott sport művelésére, hogy rendszeressé váljon számukra a sport.

navigate_before
navigate_next

A nyolcéves Dömötör Tifani több sportban is kipróbálta magát: mint elárulta, a kick-box, a foci, a kosárlabda, a kézilabda, sőt, a taekwondo és az aikidó edzéseken is részt vett. Mindegyik nagyon tetszett neki, mivel izgalmasak voltak és sokat tanult ezekről a sportokról. A kézilabdát és a kick-boxot szívesen kipróbálná a későbbiekben is, ezenkívül futni szeret még.

A mai napon a kosárlabda sportág alapjait ismerhették meg a gyerekek. Volt, aki rutinosabban kezelte a labdát, a kisebbek viszont most tanulták meg, hogyan is kell pattogtatni. Mint Márton Imre elmondta, az új mobilpalánkok bár nem NBA-szintű eszközök, ennek segítségével kedvet kaphatnak a gyerekek, hogy a későbbiekben jobban elmélyedjenek a kosárlabdában, illetve a gimnázium részéről is régóta várt igény volt, hogy a sportcsarnokban kosarazhassanak.