Hírek Kiemelt Makó Sport

Új mobilpalánkok segítségével ismerkedhetnek meg a kosárlabdával a gyerekek

Az EFOP 1.5.3 -16 – 2017 -00037 számú “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” elnevezésű pályázat keretében öt alkalommal biztosított változatos sportprogramokat a hátrányos helyzetű gyerekeknek az Erdei János Városi Sportcsarnok. A pályázat részeként új eszközöket, többek között új mobilpalánkokat is beszereztek.

Az öt héten keresztül zajló programon minden héten egy-egy nap egy új sportággal ismerkedhettek meg a gyerekek a sportcsarnokban. Az ENI főpályázatának az Erdei János Városi Sportcsarnok adott helyet; a pályázatban nemcsak az önkormányzat, hanem a sportegyesületek is közreműködtek, illetve középiskolás és felsőoktatásban résztvevő diákok is segítették a gyerekeket.

– Ezzel a táborral, illetve ezekkel az elfoglaltságokkal az a cél és az elképzelés, hogy a gyerekeket minél több sportággal ismertessük meg – emelte ki Márton Imre. A sportcsarnok igazgatója kifejtette: a foglalkozásokon ismert szakemberek mutatták be a sportágakat, bízva abban, hogy a gyerekekben kialakul az igény az adott sport művelésére, hogy rendszeressé váljon számukra a sport.

navigate_before
navigate_next

A nyolcéves Dömötör Tifani több sportban is kipróbálta magát: mint elárulta, a kick-box, a foci, a kosárlabda, a kézilabda, sőt, a taekwondo és az aikidó edzéseken is részt vett. Mindegyik nagyon tetszett neki, mivel izgalmasak voltak és sokat tanult ezekről a sportokról. A kézilabdát és a kick-boxot szívesen kipróbálná a későbbiekben is, ezenkívül futni szeret még.

A mai napon a kosárlabdával zárult a program, ahol a sportág alapjait ismerhették meg a gyerekek. Volt, aki rutinosabban kezelte a labdát, a kisebbek viszont most tanulták meg, hogyan is kell pattogtatni. Mint Márton Imre elmondta, az új mobilpalánkok bár nem NBA-szintű eszközök, ennek segítségével kedvet kaphatnak a gyerekek, hogy a későbbiekben jobban elmélyedjenek a kosárlabdában, illetve a gimnázium részéről is régóta várt igény volt, hogy a sportcsarnokban kosarazhassanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.