Kiemelt hírek Színes

Országos legjobbak között végeztek a maroslelei szakácsok

Az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny 2018. évi döntőjébe bejutott Galló Gábor és Horváth Norbert, a maroslelei iskolakonyha két szakácsa. A szakemberek most sem unatkoznak: a nyári szünetben is gőzerővel dolgoznak a helyi konyhában.

Az “OKÉS”, avagy az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny idei megmérettetésére a maroslelei iskolakonyha két szakácsa, Galló Gábor és Horváth Norbert is jelentkezett. A döntőbe 12 csapat jutott be, köztük a marosleleiek is. Bár helyezést nem értek el, azonban így is elmondhatják, hogy az ország legjobb szakácsaival mérhették össze szakmai tudásukat.

Gábortól megtudtuk, a döntőben három fogást kellett összeállítaniuk. Előételként párolt spárga készült medvehagymával és pestóval, főételként füstölt sajtos spenóttal készült csirkecomb, illetve rántott kölesgolyó hollandi mártással volt a terítéken, továbbá desszertként narancsos túrógombócot szolgáltak fel erdei gyümölcsraguval. Norbert elárulta, korábban is részt vettek különböző versenyeken, azonban a mostani megmérettetés abban különbözött, hogy a közétkeztetésnél is használt alapanyagokkal tudtak dolgozni.

A fiúk elmondták: naponta 300 főre főznek a maroslelei iskolakonyhán – az iskolások, az óvodások és az idősek is az általuk készített ebédet eszik. Augusztustól Földeákra is Marosleléről szállítják az ételt, ugyanis ők vállalták el az idősek étkeztetését a szomszéd településen.

One Response

  1. Gratula. Egy remek teljesítmény remek cikke. Nem az a sok sületlenség, ami egy idő óta a Makó Híradót jellemzi.

Comments are closed.