Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Tizenöten indulnak roma önkormányzati képviselőnek Makón, 117 fertőzött földterületet azonosított be a hatóság Csongrád megyében, online fogadóórát tartottunk – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Gilingerné Ráday Krisztina most nem indul, ám a képviselő-jelöltek és a regisztrált szavazók száma is szinte megduplázódott az előző választáshoz képest – derült ki a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szerdai rendkívüli testületi ülésén. A tegnapi napon szerkesztőségünk vendége volt Dr. Bánvölgyi Aranka főorvos, tüdőgyógyász szakorvos és Dr. Kallai Árpád főigazgató Az orvos válaszol keretén belül.

Légi felderítéssel két nap alatt 117 fertőzött földterületet azonosított be a hatóság – júliusban a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatali osztályai 71620 hektár területet ellenőriztek le.  Lelépett, majd kipakolt a Jobbikos N1TV főszerkesztője – mentek vele még páran, de a párt szerint az internetes tévé nem szűnik meg, csak átalakul.

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre. Emelkedett az üzemanyagok ára: A drágulással a benzin literenkénti átlagára 400 forintra, a gázolajé 406 forintra nőtt.

A mai napot pedig a Queen dalával indítjuk!