Kiemelt hírek Makó Színes

Életrevalóbbak lettek a bartókos táborozók

Lassan véget ér az Életrevalók tábor, amelyet Nadobán Zsuzsanna tanítónő, Szentpéteri Csilla zongoraművész, illetve Kincses Tina és Fülöp-Szentpéteri Kristóf vezényelt le. A kéthetes elfoglaltság alatt rengeteg mindent tanulhattak a táborozók: mondhatni, az életre nevelték őket.

Nagyon sok pozitív élménnyel zárják az Életrevaló tábort a szervezők és a résztvevők is. A közel 2 hetes elfoglaltság során a gyerekeknek különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Varjú Dorina Réka segítőként vett részt a táborban. Elárulta, a kicsikkel például 200 forintból kellett bevásárolniuk, de a város is felfedezték közösen. Nadobán Zsuzsanna tanítónő elmondta: számára az a legnagyobb öröm, hogy a táboron közreműködött Szentpéteri Csilla zongoraművész és fia, Fülöp-Szentpéteri Kristóf is. A bartókos pedagógus hangsúlyozta, a makói zongoraművészben megjelent a pedagógus véna.

– Nagyon érti a gyerekek nyelvét és öröm volt látni, ahogy spontán kvízjátékokat állított össze, akadályversenyekben vett részt, saját élményeit adta át a táborozóknak és ugyanolyan gyermeki játékkal, kedvességgel foglalkozott velük. A gyerekek megszerették nagyon Csillát – fogalmazott a pedagógus.

Csütörtök délután a Lombkorona sétány felé vették az irányt a gyerekek, ahol egy feladatlapot kellett megoldaniuk a tanösvényen. Szentpéteri Csilla, Kincses Tina és Fülöp-Szentpéteri Kristóf is sokat segített a lurkóknak, akik örömmel vetették bele magukat a kutatómunkába. A zongoraművésznő szerint nemcsak a diákok, hanem a fia is sokat fejlődött a két hét során.